Wat iedereen moet weten over kauwen

Heeft jouw trouwe viervoeter last van tandplak? Tandplak is een van de grootste boosdoeners van gebitsproblemen bij honden. Als tandplak te lang blijft zitten, wordt het op den duur omgevormd tot tandsteen. Dit kan verschillende medische complicaties veroorzaken en kan alleen onder narcose verwijderd worden. Het is dus belangrijk om het niet zo ver te laten komen!

Met de juiste kauwproducten kan de ophoping van tandplak voorkomen worden. Tijdens het kauwen op daarvoor bedoelde kauwsnacks en -speelgoed, wrijft het materiaal langs de tanden, waardoor het tandplak weggewreven wordt. Ook maakt je hond speeksel aan tijdens het kauwen. Hierdoor komt collageeneiwit vrij, wat op zijn beurt weer tandplak oplost.

Kauwen is dus erg belangrijk voor het welzijn van de hond.

Waar kan je hond het beste op kauwen?
Er zijn verschillende producten die gericht zijn op de kauwbehoefte van de hond. Deze producten vallen onder te verdelen in twee groepen: snacks en speelgoed. Snacks zijn zeer aantrekkelijk voor jouw hond door de lekkere geur en smaak. Kauwspeelgoed is zo ontwikkeld dat het niet snel kapot gaat maar de tanden schoon kan wrijven.

Een goed bot om op te kauwen
Een goed bot om op te kauwen zijn de Akyra Skinz runderbotten. De Akyra Skinz lijken heel gewone kauwbotten, die je overal tegenkomt. Maar dat zijn ze zeker niet. Ze worden gemaakt van 100% runderhuid, zijn geproduceerd in Europa (niet in China zoals veel alternatieven), zijn niet gelijmd en niet gebleekt. Daardoor hebben ze een natuurlijkere kleur (niet wit). Ze zijn ook nog eens hypoallergeen.

Happy pet, happy owner
Tijdens het kauwen wordt het stofje endorfine aangemaakt in de hersenen. Endorfine, ook wel het gelukshormoon genoemd, zorgt voor een rustig en tevreden gevoel. Met de juiste kauwproducten heb je een happy pet en ben jij een happy owner!

natuurlijke kauwbotten hond - hondenbot akyra skinz - hondenbotten - kauwbot hond
natuurlijke kauwbotten hond - hondenbot akyra skinz - hondenbotten - kauwbot hond