vingertandenborstel hond - tandenborstel hond – hondentandenborstel - honden tandenborstel

Februari, dé maand voor extra aandacht voor het gebit!

Februari is de maand van het gebit! De juiste gebitsverzorging is belangrijk voor elke hond. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en kan zelfs spelenderwijs. Daarover vertellen we je meer in deze blog.

Honden kauwen graag, een natuurlijk instinct wat de voorouders van onze viervoeters en hun wilde soortgenoten helpt hun gebit te onderhouden. Kauwen zorgt ervoor dat het materiaal langs de tanden en het tandvlees wrijft, wat de doorbloeding ondersteunt en bacteriën, voedselresten en tandplak van het gebit wrijft. Jouw dier kan met de juiste speeltjes en snacks dus voor een groot deel al in zijn eigen gebitsonderhoud voorzien!

Natuurlijke kauwbotten

Wat ook erg goed helpt is kauwen op een kauwbot. Omdat de kauwbotten van Akyra volledig bestaan uit dierlijke ingrediënten zijn ze ook perfect geschikt om het gebit van je hond in topvorm te houden. Dagelijks kauwen op een taaie kauwsnack werkt even goed als een poetsbeurt met een tandenborstel.

natuurlijke kauwbotten hond - hondenbot akyra skinz - hondenbotten - kauwbot hond
hondentandpasta - tandpasta voor honden - tandpasta hond - honden tandpasta - tanden poetsen hond

Natuurlijke honden tandpasta

Wat natuurlijk ook heel goed helpt is een tandenborstel met tandpasta. De hondentandpasta van Lila Loves it geeft de hond ook meteen een heerlijk frisse adem. LILA tandpasta schittert met waardevolle ingrediënten. Papaïne, een enzym dat wordt verkregen uit papaja, heeft een breed eiwitsplitsend effect. Dit helpt om tandplak voorzichtig los te maken en verkleuring te verwijderen. Kokosolie staat bekend om zijn bacterieremmende werking, dus het werkt tegen bacteriën in de mondholte en verzorgt tegelijkertijd het mondslijmvlies. Kurkuma en zijn ontstekingsremmende eigenschappen zijn al lang bekend in de geneeskunde. Het versterkt tanden en tandvlees en zou verlichting bieden bij zwelling en irritatie van het tandvlees. Samen met kokosolie is kurkuma een geheime tip voor natuurlijk, zacht tanden bleken. Deze drie geweldige ingrediënten worden ondersteund door andere geweldige helpers zoals klei en silica. De tandpasta is dus een echt wonder van natuurlijke reiniging.

Vingertandenborstel

Voor het poetsen van het gebit kun je het beste een vingertandenborstel gebruiken. Hiermee bereik je het beste alle plekjes op het gebit. Deze vingertandenborstel reinigt op effectieve wijze tanden, tandvlees en tong van honden. Het zachte microvezelmateriaal verwijdert vuil en tandplak. Dankzij de antibacteriële zilver ionen technologie hecht de vingertandenborstel zich aan bacteriën. Bestrijdt tandsteen en tandplak. Vermindert mondgeur. De vingertandenborstel is 100% vrij van chemische toevoegingen. Het past stevig rond iedere vinger.

Met al deze hulpmiddelen kun je het gebit van je hond goed reinigen voor een gezond gebit!

hondentandpasta-gebit-hond-tandenpoetsen-hond-gebitsreiniging-hond