Veilig met je viervoeter op vakantie

De vakantieperiode komt er aan! Niets is leuker dan jouw viervoeter meenemen op vakantie! Natuurlijk zijn er wel wat voorbereidingen die je moet treffen om jouw dier veilig mee op reis te nemen, of je nu ver weg gaat of dicht bij huis blijft.

Veilig transport

Veilig transport is belangrijk voor zowel mens en baas. Het is natuurlijk niet wenselijk dat jouw dier onderweg door de hele auto rent, springt of vliegt en je zo afleidt van het verkeer, met alle gevolgen van dien. Zorg daarom voor een eigen plek voor jouw dier, door middel van een autogordel, een hek voor de achterbak of achterbank, of een transportbox om het in te vervoeren. Sommige transportboxen zijn gelijk geschikt voor reizen met het vliegtuig: deze dragen het IATA-keurmerk en worden door de meeste vliegtuigmaatschappijen goedgekeurd.
Honden kunnen in de auto veilig mee op de achterbank of in de laadruimte. Zorg hierbij altijd voor voldoende veiligheid. Een dier dat los op de achterbank zit of door de hele ruimte beweegt is in het verkeer niet veilig. Voor honden die meereizen op de achterbank is een autotuig met geschikte gordel daarom onontbeerlijk. Deze tuigjes zijn speciaal gemaakt voor onderweg en bevatten een aansluiting die je als gordel in de houder kunt klikken. Combineer eventueel met een autodeken of een net dat de ruimte naar de voorstoelen afzet. Natuurlijk kan de hond ook achterin de kofferbak mee: hiervoor kies je of voor een hondenrek dat de kofferbakruimte afscheidt van de achterstoelen

Op de plaats van bestemming

Ook eenmaal op plaats van bestemming is een eigen plek fijn voor jouw dier. Handig mee te nemen zijn hiervoor een mobiele softbench of gewone bench, die ruimtebesparend op te vouwen is, of een aanlegspiraal. Deze prik je eenvoudig in de tuin of het gras van de camping. In combinatie met een lange lijn heeft jouw dier zo meer bewegingsvrijheid zonder dat het kan verdwalen. Ga je verder van jullie tent of vakantiehuisje op avontuur? Ga dan voorbereid op pad. Vooral op warme dagen is een drinkfles met eventueel geïntegreerde waterbak onontbeerlijk voor elke viervoeter. Voor nog langere reizen zijn ook (opvouwbare) voerbakken en voldoende voer aan te raden. En wat te denken van een EBHO-kit voor dieren? Als jouw dier zich verwondt of in iets scherps gaat staan, heb je dan alles bij de hand om de juiste eerste hulp te verlenen. Goede voorbereiding zorgt zo voor een zorgeloze vakantie voor mens en dier!

vakantie-met-hond